De ce o carte care să te ajute să te laşi de fumat?

        Deoarece acela care își imaginează că se poate lăsa de fumat fără să înțeleagă pe deplin fenomenul are șanse mult reduse să reușească, în fața unui dușman atât de perfid.  Înțelegând și conștientizând de fapt ce se întâmplă plecați pregătiți la luptă, cu mai multă încredere și mai multă hotărâre.

        Sincer, acest demers al meu a început la fel ca orice demers al unui om obişnuit, adică cu REŢINERE. În ce sens ? În sensul că eu, printr-o iniţiativă personală, am reuşit să depăşesc dependenţa de nicotină, ţigări sau tutun (alege tu termenul care ţi se pare cel mai potrivit), lucru extrem de pozitiv pentru mine, dar care m-a determinat să împărtăşesc experienţele multiple avute până la momentul eliberării din capcana fumatului.

        De ce să împărtăşesc aceste experienţe cu tine? Deoarece există multe publicaţii în acest sens, multe metode de a te lăsa de fumat, iar pe majoritatea le-am încercat, inclusiv medicaţie prescrisă de doctori printr-un program al Ministerului Sănătăţii, inclusiv hipnoză; de fapt am încercat toate metodele la care am avut acces sau ce care am putut să iau cunoştinţă.

        De ce am încercat atât de multe metode? Datorită faptului că eram DISPERAT să elimin fumatul şi ţigările din viaţa mea, conştient fiind de impactul negativ care îl au asupra mea. Dacă vreţi am aplicat acea regulă a lui Bruce Springsten conform căreia „Vine o vreme când nu trebuie să aștepți să devii omul care vrei să fii, ci trebuie să devii omul care vrei să fii !”. Eu, într-adevăr, nu mai suportam ideea de a fuma, de a fi permanent stresat în situaţiile în care ţigările îmi lipseau, de a nu putea face nimic fără compania unei țigări.

        Revenind la motivele pentru care am scris această carte, pot să afirm că utilizând toate metodele la care am avut acces pentru a mă lăsa de fumat, am ajuns la acel nivel de cunoştinţe şi de conştientizare care să îmi permită să sintetizez şi să îţi dau sfaturile cele mai bune pentru a te ghida pe drumul eliminării fumatului din viaţa ta. Acest drum, aparent anevoios, poate fi parcurs foarte ușor dacă te lași ghidat și urmezi cu încredere sfaturile mele și ale oamenilor din viaţa ta, oamenilor care te iubesc.

        Citeşte această carte şi BUCURĂ-TE de drumul pe care îl vei face până la momentul în care vei fi liber şi la care îţi vei redobândi independenţa faţă de ţigări şi orice alte „adjuvante” din viaţa ta. Privește acest demers ca pe o etapă extraordinară din viața ta, aflată deja în schimbare – astăzi suntem ceea ce am gândit ieri, iar mâine vom fi ceea ce gândim acum. Deci îţi recomand nu doar să citeşti această carte, ci să o gândeşti sau, mai bine zis, citind această carte, gândeşte-ţi atât viaţa de acum, aceea de fumător, cât şi viaţa ce urmează în scurt timp să vină, aceea de nefumător.