Cum să citeşti această carte?

Îţi recomand să citeşti această carte când eşti liniştit; de preferat în week-end sau când ai câteva momente libere la serviciu sau în cursul zilei.

Nu face din cititul cărţii o corvoadă, citeşte-o cu relaxare şi, mai mult, nu te lăsa până nu o termini. Spun acest lucru deoarece s-a constatat că, în general, 80% dintre cei care cumpără cărţi nu sunt consecvenţi şi nu termină niciodată nici jumătate din cărţile pe care le deţin.

Chiar după ce ai citit această carte păstreaz-o şi recomand-o şi apropiaţilor tăi ca pe o mână întinsă şi un ajutor nepreţuit. Discută cu ei despre importanţa eliminării ţigărilor din viaţa voastră!

Un alt sfat.  Pe măsură ce citeşti cartea bucură-te de ideea că eşti pe cale să devii liber, să scapi de această dependenţă, să faci orice lucru doreşti fără să îţi ceri scuze că trebuie să îţi aprinzi ţigara sau, mai grav, aşa cum mi s-a întâmplat mie, să nu poţi face nimic fără să ţii ţigara în mână.

Recâștigați-vă demnitatea de a putea face orice lucru fără țigări și de a scăpa de stresul ca, la orice durere în piept pe care o simțiți, să nu vă gândiți că este posibil să aveți o boală și de a vă condamna pentru faptul că v-ați apucat de fumat şi nu v-aţi lăsat la momentul oportun. Această carte reprezintă oportunitatea pe care o aşteptaţi, conştient sau nu, şi care nu a venit întâmplător în viaţa voastră.

PROFITĂ DE ACEASTĂ OCAZIE DIN PLIN !

Allen Carr recomandă în cartea sa „În sfârşit nefumător”, apărută la editura Humanitas, că este important să fumezi pe timpul citirii cărţii sale. Paradoxal, nu ?

De ce să fumezi în timp ce citești cărţi sau orice alte materiale care te ajută să te laşi de fumat ?

În ce priveşte cartea de faţă motivele ar fi două:

1. cartea aceasta nu este o pedeapsă pentru că fumezi ci, din contră, este o carte „prietenoasă”, care îşi propune să te ajute, să te sprijine, să te încurajeze şi NU SĂ TE FRUSTREZE.

De ce ? Faptul că TU FUMEZI sau NU FUMEZI este numai şi numai decizia ta, indiferent de recomandările și sfaturile celor apropiați, ale prietenilor sau ale colegilor. Spre exemplu, în cazul meu, cu cât mă obliga soția mai mult să nu mai fumez, cu atât fumam și mai mult, în ciuda ei, neconștinetizând că, de fapt, mă răzbunam pe mine, nu pe ea;

2. fumând în timp ce citeşti această carte conştientizezi mult mai bine INUTILITATEA FUMATULUI, TIMPUL ŞI ENERGIA PERDUTE FUMÂND, precum și intoxicarea la care îți supui organismul în mod constant.

        Important ! Nu trebuie să citeşti această carte cu frică; nu asta îşi propune. Această carte îşi propune să te aducă la lumină şi nu să te trimită în întuneric. Aceasta nu este o simplă carte care să te ajute să te laşi de ţigări, ci este pur şi simplu o carte despre viaţă. Fumatul este un fenomen social, economic, comercial şi de marketing care afectează milioane de oameni şi care UCIDE atât FIZIC, cât şi MENTAL.

Vei vedea că în cuprinsul cărții voi face referite mai mult la ţigări, deoarece majoritatea oamenilor fumează ţigări, dar în categoria fumatului intră orice forma de introducere a nicotinei şi a substanţelor toxice asociate în organism, inclusiv ţigara electronică.

Alt sfat. Citeşte această carte ca şi când te-ai pregăti pentru un examen foarte important de care depinde viitorul tău sau ca la un inteviu pentru un loc de muncă foarte bine plătit sau care ţi-ar rezolva toate problemele.

De ce ? Datorită faptului că eliberarea din capcana fumatului poate reprezenta calea pentru rezolvarea mult mai multor probleme de cât îţi dai seama la acest moment. Deoarece vei conştientiza la final că nu numai dependenţa chimică este o problemă, cât şi alte dependenţe asociate cu fumatul, inclusiv dependenţa emoţională.

Subliniază pasajele care consideri că te ajută cel mai mult şi reciteştele ori de câte ori te simţi descurajat sau crezi că nu ai descoperit drumul către ceea ce ţi-ai propus – să devii un om liber.

Identifică în care dintre exemplele pe care ţi le voi da te regăseşti şi analizează-ţi cu obiectivitate situaţia şi încearcă să vezi cât poţi de limpede cum trăieşti şi dacă continuarea vieţii tale ca fumător îţi face mai mult bine sau mai mult rău. Vei afla răspunsul, oricum, în această carte.